• Åsbjørn Tengsareid

Stall

Jarlsberg

Fakta

Trener: Åsbjørn Tengsareid
Alder: 40
Hest: La Reina

Om treneren

Har drevet med hest siden tidlig i gutteårene. Har jobbet hos Geir Gudmestad, Per Ericson, Øyvind Hegdal og Kåre Refsland, før jeg startet opp som selvstendig trener.
Vi driver ikke i stor skala. Der er 12-15 hester i trening hos oss. Vi søker å gi hver hest optimal oppfølgning og tilpasse treningsopplegget til individet vi jobber med.

På Granum gård har vi ypperlige forhold og kan drive veldig variert trening. Vi har rundbane hvor vi kan kjøre heat, eller flatmarksintervaller. Løype med bakke hvor bakkeintervallene foregår. Gode veier og skogsområder til rolige turer for vogn eller under sal. Vi bruker longering, maskin og som en del av opplegget vårt. Store gode luftegårder der hestene får bevege seg og leke er og viktig.

Om hesten

La Reina er en meget spennende hest som står med to seire, en annen og en fjerde på de siste 4 startene. Da jeg så etter Folkehest, var hva slags type hest, egentlig litt underordnet i forhold til individet. Vi så primært etter et individ med forholdsvis lavt grunnlag i forhold til potensialet. Det innebærer vilje, toppfart og kapasitet til å nå utover de pengene den har tjent til nå. Vi mener å ha funnet en slik hest i La Reina og anbefaler alle om å bli med oss i Stall Jarlsberg i Folkehesten 2016