Stall

Biri

Fakta

Trener: Heidi Moen
Alder: 37
Hest: Spang Kongen

Om treneren

Heidi holder til i Begnadalen, helt sør i Valdres hvor famililen har en stall med plass til 25 hester. Hun har en filosofi om at alle hester er like viktige og trenger ulik individuell oppfølging. Heidi kan vise til meget gode resultater som trener med seiershester som blant annet Ellestad Rubin (vant 24 løp), Olympic Image (som vant NM) og Stjernejerven (elitekaldblodshest).

Hun har oppnådd hele 7 V75-seire i samme sesong, og er blant de kvinnelige trenerne som kan vise til mest innkjørte penger på stallen over flere år, og var den aller beste av disse både i 2012 og 2013.

Om hesten

Spang Kongen er en kaldblodshest som på 3 starter har oppnådd 2 første og en andreplass. Han har tjent veldig lite penger i forhold til den kapasiteten han har framvist og er en fin type som går veldig bra til mål. I sitt siste løp avsluttet han 1,24 siste 500 meter.

I tillegg har han en veldig god stamme med en mormor som er regnet som en eliteavlshoppe. Av lynne er han ganske spesiell. Spang Kongen er veldig snill, men svært avhengig av selskap fra andre hester eller mennesker, og han liker at tingene blir spesielt tilrettelagt for ham.