Ronny og Brenne Viking takker for seg!

Et år som folkehest trener har flydd forbi. Det har vært nedturer det har vært oppturer,vi tar et lite tilbakeblikk…..

For ett år siden kom Brenne Viking inn på stallen, Folkehesten Bergen 2015. Salget gikk greit for seg, og i Januar var Vikingen utsolgt, og vi var i gang.

Vi så fort at han var en spesiell type. På boksen kunne han være litt sint, det var hans plass. «Ikke bøll med meg her» Men med en gang han kom ut, ut i luftegården ut for å trene, da var humøret på topp. Han elsker å trene og helst sammen med andre. Og som de fleste gutter gjør, så liker han seg best sammen med «damene». Selv om han liker å tøffe seg og vil vise hvem som er sjefen, så elsker han å bli  dullet med. Han og Eirin har hatt mange koselige stunder på stallgangen med massasje, kos og beinstell.

22 mars er det klart for første start. Etter en liten periode med litt rusk i hals og fremknær gleder vi oss alle på stallen til å vise hva han er god for. Han fikk teten rundt første svingen og holdt greit unna til en fin tredje plass. Jeg husker at når jeg passerte målstreken var jeg litt skuffet. Ambisjonene før løpet var høye og mange eiere og mange andre i sporten fulgte med. Men når jeg fikk summet meg litt så var jeg egentlig fornøyd likevel. Han var litt tung i kroppen. Det var lenge siden han hadde startet og han hadde hatt litt opphold i treningen grunnet sykdom.

Neste start var 2 april. Vi fikk teten også her. Han var spennstigere i travet denne gang, det hadde hjulpet med et løp i kroppen. Og denne gangen skulle det holde helt inn. Det var mange kg som lettet av mine skuldre når jeg passerte målstreken som vinner. Nå var vi på gang!

11 april var det klart for første V75 start og den store vestlandske folkehest duell, Bergen VS Forus. Og vi gledet oss til denne duellen, for jeg hadde en veldig god magefølelse når programmet kom. Noen dager før løpet ble Vikingen halt på venstre bakfot, men vi slet med å finne årsaken til dette. At det var hoven fant vi tidlig ut, men kunne ikke lokalisere hvor i hoven problemet kom fra. De siste dagene før løpet bodde jeg stort sett i stallen. Med hjelp av flere smeder holdt vi på døgnet rundt med han, skodde, kjørte, prøvde forskjellige beslag og kjørte igjen og igjen uten at han ble helt fin i travet. En time før stevnestart måtte vi kaste inn håndkle og stryke Brenne Viking. Skuffelsen var stor, dette hadde vi gledet oss til.

Jeg tok med meg Vikingen over fjellet til veterinær Ole Einar Semb og han fant en betennelse i bursa sekken i hoven. Han fikk behandling for dette men ukene flydde nå fort og det ble et tre måneder  langt løpsopphold.

Vi var nå endelig klar for start igjen. Han plukket noe fine premier og 25 juli var det igjen klart for V75 løp. Han blir her nummer fire mot gode hester og går ny rekord på mellomdistanse. Endelig fikk han vise litt av hva som bor i han. Vi var igjen optimistisk.

Tidlig i august skulle helseproblemer nok en gang sette han på sidelinjen. Han fikk en halsinfeksjon og måtte få behandling for dette.

29 august to vi turen til Sørlandet og etter litt trafikk problemer underveis i løpet kommer vi i mål som nummer 7. Her også møter han gode hester og går en god tid og viser at det bor en fighter i han.

Etter dette hadde han noen løp han ikke fikk det helt til, han ble nok en gang behandlet i beina. Etter dette gjorde jeg noen utstyrs forandringer og 27 oktober kom endelig en etterlengtet opptur igjen. Fra 6 spor bak bilen får vi teten i første sving. Han var hel pigg hele veien og tar en enkel seier.

Vi tar turen til Stavanger og møter gode hester, deriblant Forus sin folkehest Solør Svarten. Han gjør et tappert løp men mister taket på to hester som er bedre enn han inn på oppløpet, men henter en fin tredje plass på en god tid.

Han gjorde sin siste start som folkehest på Bjerke 21 november. Vi er uheldig å galopperer ut på første langside og løpet blir helt feil for vår del etter dette.

En halvtime etterpå er det tid for folkehest auksjonen 2015 og siste bud på Brenne Viking lyder på 110000,-  og veien videre for Vikingen går til Ove Kenneth Karlsen i Stavanger.

 

Jeg vil takke alle eiere og andre som har fulgt oss gjennom sesongen. Det har vært mange koselige stunder på stallen med kjente og ukjente fjes som har tatt turen innom for å hilse på Vikingen. En eier som Vikingen merket seg spesielt var Anne Lene som kom hver helg med noe godt i posen, noe han tydelig satte stor pris på. Noen eiere har blitt med videre på andre hester på stallen dette setter vi stor pris på.

Alle er selvfølgelig fortsatt hjertelig velkommen til å ta turen innom stallen for en hyggelig prat. Dersom dere ønsker å følge oss videre kan dere like siden vår, Stall Halvorsen, på facebook.

Jeg takker nå for meg som folkehest trener og ønsker Stall Wassberg lykke til med folkehesten 2016.

 

Men vennlig hilsen

Ronny Halvorsen