Galopperte bort seieren?

Sørlandets Travpark bød lørdag på flotte sport, inkludert en real Folkehest-duell. Bergens Brenne Viking og Forus’ Solør Svarten møttes til dyst i V75-4. Førstnevnte stakk av med seieren innbyrdes etter en fin spurt innvendig.

Av Henrik Glimo Hansen, Equus Informasjon og Media

Med nesten 200.000 kroner mindre på konto startet naturligvis Brenne Viking 20 meter foran Solør Svarten over distansen 2140 meter, men det var sistnevnte som var mest påaktet i V75-spillet (7%/1%). Likevel var det var Ronny Halvorsen som kunne trekke det lengste strået etter en reise i tredje par innvendig og ut i andresporet rundt den siste svingen. Brenne Viking avsluttet faktisk meget positiv mellom hester, selv om det ebbet noe ut de siste meterne. Han er virkelig på gang!

Solør Svarten på sin side fikk en fin reise i fjerde par utvendig av sin trener og kusk Geir Gudmestad. Med en halv runde igjen dro ringreven i høyretommen og gikk i angrep, men da svingen tok til tok også Solør Svarten til galoppen og kastet seg ut til høyre. Dermed røk en solid premiesum for Folkehesten Fous.
Gudmestad mente at det var mer enn pengene som røk.
– Solør Svarten var så pigg, jeg hadde alt igjen! Skikkelig ergerlig for jeg tror vi kunne vunnet løpet, sa han kort etterpå.

Solør Svarten kom seg ned i trav og fullførte sist av de som ikke ble disket, uten at det ble belønnet med så mye som ei krone. En ting er uansett sikkert; Solør Svarten kommer sterkere tilbake!
Brenne Viking kapret den syvende og siste premien på 3000 kroner etter å ha travet 1.26,6/2140.