Fantasy d’Estino fra spor 6 på Klosterskogen!

FOLKEHESTEN BIRI STARTER PÅ NYTT I V75

I V75-5, som starter ca kl 16.28, skal Fantasy d’Estino prøve seg nok en gang i Hoppedivisjonen – med full klaff der blir neste start finalen på Bjerke 18.april med hele 100.000 i førstepremie.

Vi har tatt en prat med Andre H Stensen, som var veldig fornøyd med hoppa i Drammen, da hun travet de siste tre svingene utvendig uten rygg og sto på bra til mål.
– Startspor seks er naturligvis litt lengre ute enn vi kunne ønske oss. Hun har hatt bakspor de tre gangene jeg har kjørt, og jeg er litt usikker på hvor rask hun er fra start.
– Forhåpentligvis finner vi en posisjon i rygg ikke alt for langt bak i feltet, og da mener jeg hun bør kjempe om seier.

Startliste:

StartKloster0404

Program Klosterskogen (pdf) her:  Kloster Påskeaften

FANTSY D’ESTINO HAR FÅTT EN SKARE NYE FØLGERE!

PRESSESKRIV FRA NORD-ØSTERDAL TRAVLAG  (skrivet er forkortet av Biri Trav adm)
Sist fredag delte leder i Nord-Østerdal Travlag, Guri Grimsgård, ut andeler i to av travsportens totalt elleve Folkehester til elever ved hestefagutdanningen ved Storsteigen VGS i Alvdal.
– Dette har blitt en tradisjon, og mens det hittil ikke har gitt stor suksess er de to hestene vi har plukket ut i 2015, trolig to av de som vil komme høyest opp i rankingen ut fra det de har vist så langt. Begge stiller til start i påsken og har gode vinnersjanser.

Folkehesten-satsingen til Det Norske Travselskap er et rekrutteringstiltak der en trener tilknyttet hver av landets travbaner plukkes ut som Folkehesten-trener årlig.
Folkehesten Momarken er en kaldblodshest, mens Folkehesten Biri er en varmblodstraver, og begge har altså startet 2015 på best mulig måte for sine 1000 eiere.

Folkehesten Momarken heter Nordby Balder, og er en toppstammet 5-årig hingst som hittil i år har startet tre ganger allerede, noe som har gitt to flotte triumfer, samt en andreplass. I inntjente kroner har det så langt blitt 31 000 kroner, og Skjærtorsdag blir hesten favoritt på hjemmebanen ved Mysen.

Folkehesten Biri er en 6-årig varmblodshoppe i trening hos Jo Svenstad, også av mange her i regionen kjent som en habil trekkhundkjører med andreplass på Femundløpets F 400 som beste plassering. Svenstad har også gjort tre starter med sin hest, Fantasy D’Estino, uten at det har blitt full uttelling så langt. Sjette, tredje og andreplass er fasit hittil, med 33 000 kroner inntjent. I påsketravet på Klosterskogen har treneren seierstro, når Fantasy D’Estino nok en gang stiller til start. Det kan med andre ord bli en spennende påskeferie for hesteelevene på Storsteigen VGS.

SPENTE HESTEELEVER: Elevene ved hestelinja på Storsteigen VGS fikk andeler i to av de totalt elleve Folkehestene 2015 i regi Det Norske Travselskap. På denne måten kan de få en smakebit av travsporten, noe både f.v. Harriet Larsen som fagansvarlig på hestelinja, samt leder i Nord-Østerdal Travlag i Guri Grimsgård er glade for.
Storsteigen_GuriG800
Foto: Ole Sylte Heggset.
Folkehesten Momarken er den ene som Storsteigens hesteelever nå er medeiere i, og Skjærtorsdag jager han årets tredje triumf på fire starter for trener Odd Arne Sagholen. Under påsketravet kommende helg på Klosterskogen skal Folkehesten Biri, Fantasy D’Estino. Dette blir spennende!